Na sastanku koji je održan na inicijativu glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH, Gordane Tadić, koji je održan u prostorijama SIPA-e, s dužnosnicima  SIPA-e, KT Sarajevo i Agencije za javne nabavke BiH, dogovoren je nastavak aktivnosti u ovom predmetu.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, preuzet će predmet koji se odnosi na navode o nezakonitostima i nepravilnostima u svezi uvoza respiratora iz NR Kine u BiH, koji su koštali oko 10,5 milijuna KM.

Nakon što je Državna agencija za istrage i zaštitu, temeljem svojih ovlasti propisanih Zakonom o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma, izvršila provjere navoda o nezakonitostima u svezi nabavke 100 respiratora iz NR Kine, te nakon ocjene do sada poznatih činjenica, utvrđeno je da u ovom predmetu postoji nadležnost Tužiteljstva BiH, te će dalje aktivnosti i provjere biti nastavljene i vođene pod nadzorom Tužiteljstva BiH.

S tim u svezi, Kantonalno tužiteljstvo KS, će Tužiteljstvu BiH tijekom dana, dostaviti predmet koji je do sada vođen pod njihovim nadzorom, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Podsjetimo, firma "Srebrena malina" televizijskog voditelja Fikreta Hodžića dobila je ugovor od Federalne uprave civilne zaštite da nabavi sto respiratora za potrebe zdravstvenih ustanova u Federaciji Bosne i Hercegovine, za šta joj je plaćeno 10,5 milijuna maraka.