Mehmet Karaca, urednik u TRT-u, ispričao se zbog onoga što je nazvao "ovaj moj nemarni korak stvorio je probleme mojoj televizijskoj kući", prenosi Armenpress.

5. studenoga, dok je uživo emitirao izvještaj o azerbajdžanskim napadima na Artsakh (Nagotno-Karabah), TRT je predstavio naslov "Azerbajdžan napada mirno stanovništvo".

Budući da je Turska odlučni zagovornik Azerbajdžana u sukobima u Nagorno Karabahu, oni su također angažirani u teškim dezinformacijskim kampanjama pokušavajući prikriti istinu od javnosti, a govorenje istine je neprihvatljivo.

Stoga se naslov - iako nije sadržavao lažne informacije, smatrao greškom i čak je izazvao mnogo rasprava na mreži i u tisku. Neki su turski gledatelji čak otišli toliko daleko da su to nazvali TRT-ovom "najnovijom sramotom".

U međuvremenu, azerbejdžanske snage nastavljaju intenzivno bombardiranje gradova i mjesta u regiji Nagorno Karabah. Preko 5. i 6. studenog grad Stepanakert i grad Shushi bili su teško bombardirani, a u glavnom gradu ubijeno je troje civila.