Policija iz Starog Grada na Hvaru prekršajno je prijavila ženu koja je staru crkvicu Sv. Jeronima iz 14. stoljeća koristila za presvlačenje, piše 24sata.hr.

Žena je danima koristila drevnu crkvicu i u njoj se presvlačila nakon kupanja, nakon čega su građani prostestirali:

"Građani su bili zgroženi takvim ponašanjem i korištenjem jednog takvog objekta. Naši su se djelatnici nakon dolaska na teren uvjerili u tvrdnje građana i prekršajno prijavili osobu po članku 14. nakon čega je ona platila novčanu kaznu", rekli su u PU Splitsko-dalmatinskoj. 

"Nedjelja poslijepodne. Pogled na crkvicu svetog Jeronima u Starom Gradu na Hvaru iz 14. st. Koliko znam, to je zaštićeno kulturno dobro te muzej “sakralne baštine”. A onda jedna gospođica, koja ima ključeve crkvice, koristi kao privatnu kabinu za presvlačenje. I tako unazad nekoliko dana. Tamo drži svoje stvari za plažu te je koristi kao mjesto za rashlađivanje i za igru djece. Vidio sam je i u subotu kako pred crkvicom stoji razodjevena, iako se radi o gotovo centru grada i plaži koja nije namijenjena nudistima", govori čitatelj portala 24sata.hr koji je snimio gospođu u trenutku kad je u nedjelju došla policija. 

A na kraju videa se vidi kako gospođa uredno zaključava crkvu te se nakon rječkanja s policajcima udaljila od policijskog auta. 

"Nas 50-ak sve smo to gledali. Sve je izgledalo kao da je i sama policija ostala nemoćana ovim skandaloznim ponašanjem te je jednako tako napustila mjesto događaja nekoliko minuta nakon odlaska gospođice", govori svjedok.