Hrvatska  nogometna reprezentacija je u drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine koje će se održati s Njemačkoj slavila u gostima kod Turske s 2:0 golovima Matea Kovačića. Turci su u Bursi krenuli napadački i promašili nekoliko dobrih situacija, a onda ih je Hrvatska kaznila iz prve velike šanse.

Turski Hurriyet usporedio je Hrvatsku s Real Madridom citiravši riječi bivšeg Barceloninog trenera Ernesta Valverdea: "Onog trenutka kada pomislite da ste blizu pobjede protiv njih, oni su bliže pobjedi od vas", pišu Turci i nastavljaju: "Da je Real Madrid reprezentacija, bio bi Hrvatska. Iskreno, bili smo sretni kad smo vidjeli sastav Zlatka Dalića."

"Osim braniča koji nisu navikli igrati zajedno na ovoj razini, promijenila su se i dva beka u odnosu na Wales. Činilo se da su obrambeni igrači najranjiviji. Pritisnuli smo, dobro zatvorili sredinu i bili brzi prema naprijed. Natjerali smo ih na pogrešku i imali situacije u petoj, sedmoj i desetoj minuti, ali spriječio nas je Livaković. Počeli smo vjerovati da ćemo pobijediti."

"Umiremo u svim utakmicama na život ili smrt. Nismo pobijedili Norvešku i Portugal. Završili smo skupinu Lige nacija s bodom više od Farskih Otoka. I protiv Hrvata je bila ista slika. Ovo nije stručni stožer kakav zaslužuje ova generacija igrača", zaključuje se u tekstu.