Američki predsjednik Donald Trump nazvao je u subotu skandal s Ukrajinom i njegovim razgovorom s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem najvećom prijevarom u povijesti.

"Ovo što se događa je najveća prijevara u povijesti američke politike", kazao je Trump u video poruci koju je objavio na Twitteru.

Trump je ustvrdio da oporbene demokrate "žele oduzeti sve", posebice spomenuvši osobno naoružanje ljudi, zdravstvenu skrb kao i njihov glas, njihove suce i njihovu slobodu.

"To je vrlo jednostavno. Oni žele spriječiti MENE, jer se borim za vas - a ja nikada neću dopustiti da se to dogodi", ustvrdio je Trump.

Demokrati iz Zastupničkog doma pokrenuli su postupak opoziva protiv Trumpa ovoga tjedna vezano uz navodno pogađanje američkog predsjednika s Ukrajinom i neopravdane pritiske na ukrajinsku vladu u svrhu vlastitih političkih interesa.

Lavinu je pokrenuo američki zviždač po čijim je navodima republikanac Trump u telefonskom razgovoru u srpnju zatražio od Zelenskija da razmotri otvaranje istrage protiv demokrata Joea Bidena, vezano uz postavljanje njegovog sina na visoku dužnost u jednu energetsku tvrtku u Ukrajini 2014.