Američki predsjednik Donald Trump je danas izjavio da će poslati naoružane vojnike na granicu nakon incidenta s meksičkim vojnicima koje je optužio da su mogući suradnici trgovaca droge.

"Meksički vojnici su nedavno napali vojnike naše Nacionalne garde, vjerojatno u sklopu diverzantske taktike za trgovce droge na granici. Odmah šaljemo naoružane vojnike na granicu", napisao je Trump na Twitteru.

On je optužio Meksiko da "ne poduzima ništa" da bi zaustavio ilegalne imigrante i vratio ih u zemlju iz koje dolaze.

Američki predsjednik nije precizirao o kojem se incidentu radi, ali CNN je izvijestio o incidentu 13. travnja blizu Clinta, u Teksasu, kada je šest meksičkih vojnika napalo dvojicu američkih vojnika koji su bili u automobilu bez registarskih oznaka i razoružali jednog od njih. 

"Meksički vojnici su mislili da se američki vojnici nalaze južno od granice, ali oni su bili na američkom teritoriju", tvrdi Pentagon i dodaje da su nakon kratkog razgovora vojnika dviju zemalja meksički vojnici otišli te da su poštivani prikladni protokoli i procedure.

Trump, kojem je borba protiv ilegalne imigracije jedan od prioriteta, na Twitteru je podsjetio na veliku karavanu od 20.000 ljudi koja se kretala od Meksika prema Sjedinjenim Državama.

"Meksiko je smanjio njihov broj, ali karavana napreduje. Meksiko mora zaustaviti karavanu ili ćemo mi biti prisiljeni zaustaviti je na granici i poslati vojsku", upozorio je i zatim pohvalio "izvrstan rad" policije na američkim granicama.

Policija je već privela više od 418.000 ilegalnih migranata ove godine, puno više nego prošle godine u isto vrijeme, zadovoljno je zaključio republikanski milijarder, prenosi Hina.