Donald Trump, 45. američki predsjednik, koji je tu dužnost obnašao od 2017. do 2021. godine, službeno je podnio kandidaturu za iduće predsjedničke izbore u SAD-a 2024. godine.

Za 76-godišnjeg Trumpa bit će to treći predsjednički izbori u političkoj karijeri. U premijernima je odnio pobjedu te postao predsjednikom, dok je 2020. izgubio od Joe Bidena, sadašnjeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, prenosi Hina.

Inače, unutar svoje stranke Trump je posljednjih dana imao preporuke da odustane od kandidature jer su određeni kandidati koje je podržavao ostvarili loše rezultate na nedavnim izborima za Senat.

Trumpovi suradnici podnijeli su dokumentaciju za predsjedničku kandidaturu 2024., dok je Trump primio brojne pristaše i štovatelje u svom luksuznom imanju na Floridi, u Mar-a-Lagu.

„Povratak Amerike počinje upravo sada“, rekao je nositelj republikanske liste svojim donatorima i pristašama te je najavio kako će svoju kampanju pokrenuti skoro dvije godine prije samih izbora koji su planirani 5. studenoga 2024. godine.

Još nije poznato tko će biti lider Demokrata na predsjedničkim izbornika. Sadašnji prvi čovjek SAD-a Joe Biden po ranijim izjavama ima namjeru kandidirati se za još jedne izbore, a svoju bi odluku trebao prezentirati iduće godine.