Bivši američki predsjednik Donald Trump je jučer kazao da kada on pobrka imena, to napravi namjerno. Naime, tijekom govora koji je održao prošlog mjeseca, Trump je pomiješao Nikki Haley, suparnicu za republikansku predsjedničku nominaciju, s bivšom demokratskom predsjednicom Zastupničkog doma Nancy Pelosi.

Također je sugerirao da je bivši predsjednik Barack Obama još uvijek na dužnosti. "Kada sam namjerno zamijenio imena, rekli su da ne razlikujem Pelosi od Nikki. Ja sam izvrstan govornik. Što se tiče funkcije Obame, to je bio sarkazam, a ne gaf", rekao je jučer Trump na skupu u Južnoj Karolini.

Anketa: 78 posto ispitanika smatra da je Biden prestar

Nakon što je prošlotjedno izvješće ukazalo na to da američki predsjednik Joe Biden (81) možda ima problema s pamćenjem, u prvi plan američke predizborne kampanje stavljeno je pitanje dobi i mentalne sposobnosti, piše Reuters.  

Haley (52) je pozvala da se svim predsjedničkim kandidatima starijim od 75 godina, što uključuje Bidena i Trumpa, testira mentalna sposobnost. Prema ovotjednoj anketi Reutersa/Ipsosa, oko 78 posto ispitanika, uključujući 71 posto demokrata, smatra da je Biden prestar za rad u vladi. Za Trumpa to smatra 53% ispitanika.