Sarajevska policija potvrdila je u utorak kako je u tom gradu ubijen Mladen Ambrožić, rođen 1996. u Rijeci kojega su navodno tri osobe nasmrt pretukle bejzbol palicama.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo naveli su kako je policija u ponedjeljak navečer dobila informaciju da su tri osobe napale i pretukle jednog muškarca u naselju Hrasno, prenosi Hina.

Policijska jedinica koja je upućena zatekla je samo oštećeni automobil Golf V i tragove krvi, a tek naknadno je od dispečera hitne pomoći primiljena obavjest da se u obližnjem stanu nalazi muškarac s ozljedama glave i leđa koji je preminuo oko ponoći.

Kantonalni je tužitelj naložio obukciju tijela, a zbog sumnje da su počinili ubojstvo osobe A.M. (1966) iz Sarajeva, pripadnici policije Ministarstva unutarnjiih poslova Kantona Sarajevo uhitili su tri osobe: B.E. (1997.), B.A. (1995.) i H.A. (1994.) svi nastanjeni u Sarajevu, piše Fena.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Kantona Sarajevo Džafer Hrvat je na  izvanrednoj konferenciji za medije kazao da su, radeći na rasvjetljavanju kaznenog djela, ubojstva osobe A.M. iz Sarajeva, koje se dogodilo 10. listopada ove godine oko 22.05 sati u ul. Džamijska, općina Novo Sarajevo, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo utvrdili da se ubojstvo dogodilo  u 22.05 sati ispred haustora zgrade.

''Nakon završene  kriminalističke obrade uhićeni  će uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, biti predati na nadležnost Kantonalnom tužiteljstvu'', kazao je Hrvat.

Prema policijskoj evidenciji Ambrožić je imao prijavljeno prebivalište u Sarajevu, no nema preciznih podataka čime se tamo bavio.

Sarajevski portal Source.ba objavio je kopiju evidencije MUP-a KS u kojoj stoji kako je osoba po imenu Mladen Ambrožić bila povremeno angažirana na poslovima održavanja u Policijskoj upravi Centar. Također se navodi da je bio metom napada zaštitara koji su bili angažirani na osiguranju nogometne utakmice između "Željezničara" i "Sarajeva" odigrane u listopadu 2015. na stadionu Grbavica.

Ambrožić je zbog zbog tog napada podnio kaznenu prijavu protiv zaštitara zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja tjelesnih povreda.