Ako ste u stisci s vremenom, a želite poslužiti pečeni krumpir i to savršeno hrskavi, ovaj će vam trik zlata vrijediti. Svaki vrhunski kuhar dat će vam drugačiji ‘tajni‘ savjet koji jamči uspješan rezultat, odnosno hrskavi pečeni krumpir. Bilo da ga treba peći tri sata u pećnici za najbolje rezultate, bilo da su potrebni neki bizarni dodaci ili sedam minuta kuhanja prije pečenja, svaki kućni kuhar ima neki svoj način da postigne željeni rezultat.

Trik s jajima

No, jedan chef otkrio je svoju tehniku koja je izuzetno jednostavna, a najbolja stvar je to što je takav pečeni krumpir gotov u samo 20 minuta. Dakle, ako ste u žurbi, isplati se isprobati njegov recept.

Tu je metodu Dan Kluger opisao u svojoj kuharici, a ona bi mogla zauvijek promijeniti način na koji pripremate svoj ručak. U uputama za ovaj slani i hrskavi pečeni krumpir nema kuhanja, sjeckanja niti zagrijavanja ulja, već se za postizanje savršene hrskavosti koriste se jaja.

Dan koristi sitan mladi krumpir tako da ne mora gubiti vrijeme na rezanje. Zatim u zdjeli muti bjelanjke dok ne dobije snijeg koji potom koristi kako bi njime obavio krumpir. Kad su krumpiri posve obavijeni snijegom, posoli ih i popapri, no možete dodati i bilo koje druge začine po svom ukusu, i peče u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva samo 20 minuta. Kaže da može biti potrebno malo duže pečenje ako koristite veći krumpir, no trik za dobivanje hrskave korice na krumpirima krije se u bjelanjcima.

- Bjelanjke trebate miješati dok ne postanu pjenasti i bez tekućine, a zatim u njih dodate krumpir i miješate dok ne bude sav prekriven snijegom. Višak snijega uklonite prije nego što začinite krumpir. Ta metoda najbolje funkcionira s onim sitnim, mladim krumpirom koji ima tanku kožicu koja lako postaje hrskava. Ako ne možete naći takve sitne mlade krumpire, upotrijebite najmanje koje možete pronaći i prilagodite vrijeme pečenja njihovoj veličini - savjetuje Kluger. I to je to - hrskavi pečeni krumpir gotov je u samo 20 minuta. Jeste li spremni pokušati?