Slovensko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u četvrtak da je odredilo izgon iz države trojici državljana BiH  koje zbog veza s islamističkim krugovima smatra prijetnjom sigurnosti.

"U ovom trenutkku možemo reći da je na prijedlog ljubljanske policije upravna jedinica Ljubljana otkazala pravo boravka trojici državljana BiH sa stalnim prebivalištem u Sloveniji zbog ugrožavanja sigurnosti države, javne sigurnosti i javnoga reda", navelo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Kako je navela televizijska postaja POP-TV, pozivajući se na neslužbene izvore, riječ je o trojici muškaraca koji su u kontaktu s džihadistom Bilalom Bosnićem koji je novačio džihadističke borce za rat u Siriji. Dokumenti policije i obavještajne agencije SOVA koje je pridobila televizija POP pokazuju da će spomenuta trojka biti izgnana iz države jer je ustanovljeno da aktivno podržavaju vjerski inspiriran nasilni ekstremizam i terorizam, te da podržavaju uporabu nasilja za postizanje političkih, vjerskih i ideoloških ciljeva, javila je POP-TV.

Sva trojica su se na odredbu navodno žalila, a za odlazak iz Slovenije nije im određen rok jer se ne računa da će otići dobrovoljno nego će ih morati deportirati policija, navode slovenski mediji u četvrtak. Prema odredbi, u Sloveniju se neće smjeti vratiti pet godina. - javila je HINA.