Bilo da se radi o intervjuu za posao, poslovnom ili koktel partiju ili ste naišli na poznatog poslodavca slučajno u liftu, impresionirati nekoga za kratko vrijeme nije nimalo lagan zadatak.

Ovih pet savjeta će vam pomoći kako da u trideset sekundi privučete nečiju pažnju.

1. Znajte točno što želite postići
Dok pritišćete dugme u liftu odgovorite sebi na tri pitanja: Tko ste vi? Što radite? Što želite raditi? Morate znati točno što želite postići i znati da vam nitko osim vas samih ne može pomoći na tom putu.

2. Napišite na papir svoj cilj i zaokružite ga
Nakon što se dobro proučili vaš CV, napišite svoje ciljeve i dijelove CV-a zbog kojih ste vi "savršen kandidat".

3. Ispričajte priču
Ljudi vole dobre priče. Također kratka priča pomaže slušatelju da se brže sjeti vašeg lika. Dale Carnegie je u svojoj knjizi napisao da su "naši umovi partnerske mašine", što znači da se bolje sjećamo stvari ako je neka priča ili događaj povezan sa njima.

4. Izbacite žargon
Morate biti u stanju da objasnite čime se bavite i tko ste rječnikom koji će biti razumljiv većini ljudi. Ovo znači da morate izbjegavati akronime ili terminologiju koja ne bi bila razumljiva nekome izvan vaše zemlje.

5. Mjerite sebi vrijeme
Dok vježbate svoj govor ili nastup, morate uvježbati do te mjere da se možete prezentirati za 30 sekundi. Ako to ne možete učiniti, izbacite detalje i pokušajte ponovo, prenosi N1.