Zrakoplov Malaysia Airlinesa, koji je nestao u ožujku 2014., još nije pronađen. U golemu potragu za njim dosad je uloženo oko 70 milijuna dolara, no uzalud.
 
Pronađene dvije brodske olupine
 
Ipak, istražitelji i podvodni električni lokatori pronašli su nešto drugo. Naime, na dnu Indijskog oceana pronađene su dvije brodske olupine. Za jednu se pretpostavlja da bi mogla predstavljati ostatke željezne lađe West Ridge, nestale tijekom prijevoza britanskog ugljena u Indiju 1883. godine.
 
Te olupine pronađene su još krajem 2015., ali tek je ovih dana objavljeno o kojem brodu bi se moglo raditi. Fotografije je objavio Australski ured za sigurnost prijevoza. Osim West Ridgea, u kontekst se dovode još brodovi Kooringa i Lake Ontario. Kooringa je nestao 1894., a Lake Ontario tri godine kasnije.

Potraga za avionom se nastavlja
 
Dr. Ross Anderson, morski arheolog iz Muzeja Zapadne Australije rekao je da je potrebno još rada i novca prije nego što se sa sigurnošću utvrdi identitet ovih dviju olupina.
 
Potraga za malezijskim zrakoplovom se nastavlja, a tamošnja vlada obećala je platiti 20 milijuna dolara za pronalazak aviona ili crne kutije sa zabilježenim podacima o letu.