Možete ih nositi u svakoj prilici u njima uvijek izgledate dobro. No što kada vaše omiljene traperice počnu puštati boju? Osim što uništavaju ostalo odjeću s kojom se peru, njihov izgled postaje ispran i neugledan. Ako ste bezuspješno tražili načine kako im vratiti svježinu i boju, probajte par trikova koje vam otkrivamo u nastavku!

1. Sol

Pitate se kako vam kuhinjska sol može pomoći u očuvanju boje omiljenih traperica? Prilično je jednostavno. Trebate samo potopiti traperice u vodu pomiješanu sa soli i ostaviti ih sat vremena. Sol je dokazano dobar fiksator te sprječava ispiranje boje tijekom pranja. Osim za traperice, ovaj trik možete koristiti i za ostalu odjeću koja vam stvara probleme prilikom pranja.

2. Ocat

Bez obzira jesu li vam traperice nove ili stare, njihovu boju ćete sačuvati ako ih operete u octu. Dovoljno je da u pregradu za deterdžent sipate 1 šalicu octa te ih operete na hladnom pranju. Osim što neće pustiti boju, ocat će spriječiti neprijatne mirise. Te osvježiti tkaninu.

3. Operite ih naopako

Još jedan dobar trik za zadržavanje boje na trapericama je da ih jednostavno perete okrenute naopako. Prije stavljanja u perilicu, okrenite vaše traperice naopako te se pobrinite da su ispravljene. Ovaj trik će pomoći da se smanji trenje između tkanine i vode, te će se očuvati boja na vanjskoj strani traperica.

4. Operite ih na hladnom načinu pranja

Ako vam traperice puštaju boju, perite ih na hladnom načinu pranja. Niža temperatura vode će spriječiti nepotrebno puštanje boje te će vaše omiljene traperice zadržati isti izgled. I nema problema, zahvalit ćete nam kasnije.

5. Nemojte koristiti sušilicu rublja

Nakon pranja odjeće, nemojte sušiti traperice u sušilici za rublje nego na zraku. Naime, visoke temperature sušilice mogu oštetiti tkaninu i dodatno izblijediti boju. Ako ih sušite na dobri, stari način, na mjestu koje nije izloženo direktnom suncu, one će biti iste kao i prvi dan kad ste ih kupili.

Za kraj

Ako vam traperice puštaju boju, probajte neke od naših trikova te zadržite njihovu svježinu i boju dugi niz godina. Nadamo se da ćete u omiljenom komadu uvijek popularnih traperica uživati još dugo!