U večerašnjim susretima Lige prvaka odigrano je 8 utakmica iz grupa E, F, G i H.

Tottenham je pobjedom protiv Borrusije Dortmund na Signal Iduna Parku od 1-2 osigurao prvo mjesto u skupini. Veliku šansu u 18. minuti propustio je Aubameyang kada puca loše u situaciji 1 na 1. Ipak, Gabonski napadač se iskupio u 31. minuti kada Yarmolenko odlično šalje loptu u prostor za napadača Borussije koji pogađa pokraj Llorisa za vodstvo Dortmunda. Do kraja poluvremena Tottenham je imao 2 prilike u kratkom vremenu, ali udarce Eriksena i Diera zaustavio je Burki.

Ipak na startu drugog poluvremena „pijetlovi" dolaze do poravnanja. Borussia gubi loptu na svojoj polovici a na asistenciju Alija Harry Kane pogađa s 15 metara u desni kut Burkija. Za veliki preokret pobrinuo se Korejac Son koji je zabio svoj 6. gol u 6 dvoboja protiv Dortmunda. Veliki posao na lijevoj strani obavio je Alli koji prolazi 3 igrača Dortmunda a onda sjajnom povratnom loptom pronalazi Sona te upisuje svoju drugu asistenciju na utakmici.

U istoj grupi Real Madrid odradio je „teži trening" protiv Ciparskog Apoela. Luka Modrić zabio je za vodstvo kraljeva u 21. minuti. Na odbijenu loptu je natrčao hrvatski kapiten te briljantnim volejem pogađa za vodstvo gostiju. Do kraja poluvremena golove su dali Benzema u 39. i 45. minuti te Nacho u 41. minuti. U nastavku Cristiano Ronaldo je sa 2 gola u 49. i 54. minuti došao do svog 8. gola u Ligi prvaka i postavio konačnih 0-6.

U grupi E odličnu utakmicu sa dva različita poluvremena na Sanchez Pizjuanu odigrali su Sevilla i Liverpool. Već u 2. minuti Liverpool dolazi do vodstva kada Firminho ostaje sam na drugoj stativi i zabija za vodstvo „redsa". u 22. minuti za Sevillu je ponovno koban korner sa desne strane. Ubačaj Coutinha glavom prebacuje Firminho a Mane glavom zabija za 0-2.

U 30. minuti izgledalo je kao da je Sevilla već „potopljena". Dugu loptu prima Mane koji izlazi sam na vratara Rica . Udarac Senegalca zaustavlja golman Seville ali na pravom mjestu je Firminho koji šalje odbijenu loptu u mrežu. U nastavku uloge su se zamjenile. Sevilla ranim golom Ben Yeddera u 51. minuti vraća nadu svojim navijačima. Samo 4 minute kasnije Alberto Moreno pravi vrlo naivan prekšraj u šesnestercu a siguran realizator iz penala je Ben Yedder koji je sa ova 2 gola došao do 6. gola u Ligi prvaka ove sezone . Za nevjerovatan povratak Seville pobrinuo se Pizzaro koji je golom u 93. minuti zabio za bod Seville i tako je Sevilla postala tek 7. tim u povijesti Lige prvaka koji je stigao 3 gola zaostatka.

 U ranijem terminu u Moskvi Spartak je u sudačkoj nadoknadi ostao bez 3 boda protiv Maribora i utakmica je završila 1-1.

U grupi F Napoli je deklasirao Sakhtar sa 3-0. U 56. minuti Insigne je „otključao" mrežu Pyatova.  Napoli je „blitzkriegom" od 81. do 83. golovima Zielinskom i Mertensa osigurao 3 boda. U Manchesteru City je došao i do pete pobjede i zadržao maksimalni učinak. Sa 1-0 savladali su Feyenoord koji je tako i dalje bez bodova. Otpor nizozemskog prvaka slomio je Sterling golom u 88. minuti.

U grupi G Leipzing je potopio Monaca sa 1-4 i tako proslogodišnji polufinalist ostaje bez mogućnosti plasmana i u Europsku ligu. Autogolom Jemersona u 6. minuti Njemci stižu do vodstva. Golovima Wernera iz  9 i 31. minute rješeno je pitanje pobjednika. Do kraja poluvremena Falcao smanjuje u 43. minuti da bi samo 2 minute kasnije Keita zabio za 1-4 poslije prvih 45 minuta, što je se na kraju ispostavilo kao i konačan rezultat.

U ranijem terminu Besiktas i Porto odigrali su 1-1 čime su Turci potvrdili prvi prolazak u knockout fazu.

Grupa E
1.Liverpool  9 
2. Sevilla  8 
3. Sp. Moscow  6 
4. Maribor  2

Grupa F

1.Manchester City 15 
2. Shakhtar  9 
3. Napoli 6 
4. Feyenoord 0

Grupa G

1.Besiktas 11 
2. Porto  7 
3. RB Leipzig  7 
4. Monaco  2

Grupa H

1.Tottenham  13 
2. Real Madrid  10 
3. Bor. Dortmund 2 
4. APOEL 2