Na magistralnoj cesti Tomislavgrad – Prisoje, na prijevoju Privala, Vidikovac, kamion je pripriječio put, uslijed snježne i klizave ceste. Promet je obustavljen, čeka se Zimska služba, piše Tomislavnews.

Promet je obustavljen i na magistralnoj cesti Posušje – Tomislavgrad, ispod Mesihovine! Ništa novoga kad je u pitanju Zimska služba, piše ovaj portal. Možda se oni i ne pokreću dok ne bude zima, sukladno imenu, a još je jesen.
 

Prema posljednjim informacijama BIHAMK-a, u nižim predjelima prometuje se po vlažnom ili mokrom kolniku, dok je na pojedinim dionicama u višim predjelima kolnik zasniježen.
 

Izdvajaju ceste Sarajevo-Rogatica (Romanija), Trnovo-Foča (Rogoj), Tarčin-Konjic (Ivan Sedlo), Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor (Makljen), Drvar-Bosanski Petrovac (Oštrelj), Kupres-Šuica i Posušje-Jablanica (Blidinje).

Vozače savjetuju da, bez obzira na vremenske i prometne uvjete, voze maksimalno oprezno i da obvezno drže odstojanje između vozila. Napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na cesti Vrbaška-Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) obustavljen je promet za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na teritiroji opštine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banje Luke i Prijedora.

Na magistralnoj cesti Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na cestu preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf tijekom dana ptometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-6 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, prometuje se na cestovnim pravcima: Olovo-Kladanj-Tuzla (Olovske Luke i u blizini kamenoloma Stupari), Konjic-Jablanica-Mostar (tunel Crnaja i dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnoj cesti Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.