Voditelj i Urednik Otvorenog HTV-a Mislav Togonal pokupio je brojne pohvale gledatelja nakon što se u emisiji u srijedu odlučio na ''hrabri'' čin. Pustio je snimku s kolegija u Ministarstvu branitelja, objavljenu ekskluzivno u Bujici Velimira Bujanca prije desetak dana, na kojoj se čuje kako bivši ministar branitelja Fred Matić psuje govoreći o pravima pripadnika HVO-a, te na kojoj njegov bivši pomoćnik Bojan Glavašević podrugljivo citira Nadrealiste riječima ''Busovača, zdravo''. Togonal je ispao junak jer se ''usudio'' učiniti nešto što dosad nijedna televizija s nacionalnom koncesijom nije – a to je emitirati tu snimku.
Reakcija Matića bila je neprocjenjiva. Prvo što mu je prvo palo na pamet reći ''u obranu'' bilo je:

''To je izašlo u emisiji osuđenog narkodilera.''

Ali i vi ste gostovali u Bujici.

''Da, da, nekad prije.''

Dali ste Bujancu medalju na nogometnom turniru u Vukovaru?

''Svašta kao ministar morate napraviti.''

Je li snimka autentična?

''Autentična je snimka. Ja tako razgovaram, to su moji najbliži suradnici. Nemam se zašto ispričati. Ali drago mi je da ste sad objavili ovo na javnoj televiziji. Ako dopustite dvije rečenice. Radi se o zloupotrebi čovjeka koji je također, čini mi se, uživatelj opojnih droga, koji je zloupotrijebio moju dobrotu i iznio to.''

Tko je to, pitao je Togonal.

''To ćemo drugi put reći. Jasno je to k'o dan, čovjek dan danas sjedi u Ministarstvu i kopa po stvarima bez veze. Tamo je totalno bezvlašće i nitko nema pojma što se tamo događa'', rekao je, među ostalim, problijedjeli Matić, gutajući knedle.

Cijelu reakciju pogledajte u videu.
 
 
Matić: Moja namjera bila je plemenita

Pogledajte reakciju Predraga Matića na audio snimku objavljenu u emisiji Velimira Bujanca. Više: http://bit.ly/1KpzlqV

Posted by HRT Otvoreno on 17. veljače 2016