Britansko tužiteljstvo potvrdilo nam je da je zahtjev za žalbom Ivice Todorića na odluku sud da se mora izručiti Hrvatskoj odbijeno 24. srpnja. Ivica Todorić potom je zatražio još jednom priliku da ga sud sasluša što mu je i odobreno pa će se na Westminster Magistrates sudu pojaviti 6. rujna. Saslušanje je otvoreno za javnost kao i svako drugo ročište pojasnili su iz britanskog Tužiteljstva. 

Ako mu ni ondje sud ne da za pravo - više neće biti zapreka za njegovo izručenje Hrvatskoj. I sam Todorić je putem Twitera poručio da će koristi sve pravne mogućnosti koje su mu na raspolaganju u ovom slučaju.  

Podsjetimo, Westminsterski sud u Londonu odobrio je u travnju izručenje osnivača Agrokora Ivice Todorića Hrvatskoj. Todoriću je blokirano je 64,4 milijuna eura u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj i Kanadi, doznaje se od njegove obrane, a boravak u Londonu financira se novcem dobivenim od prodaje roditeljske kuće Todorićeve supruge.

Todorić je uhićen lani 7. studenog temeljem europskog uhidbenog naloga koji je raspisala Hrvatska, a istog dana je pušten na slobodu uz jamčevinu od 100.000 funti i mjere opreza. Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo od 18. listopada prošle godine vodi istragu protiv Todorića zbog sudjelovanja u nezakonitom pribavljanju milijardu i 142 milijuna kuna u slučaju Agrokor. Uz Todorića, istragom su obuhvaćeni njegovi sinovi Ante i Ivan te 12 Agrokorovih menadžera i revizora.

Ukupnoj šteti državno odvjetništvo pribraja i "nepripadnu imovinsku korist" od dodatnih 320 milijuna kuna pribavljenih za "jednu pravnu osobu" krivotvorenjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga. Tužiteljstvo je u međuvremenu pokrenulo novu istragu protiv Todorića i još tri osobe zbog malverzacija povezanih s nezakonitim isplatama pozajmica, pri čemu je za investitore nastala šteta od 47,5 milijuna kuna. Istragu je potom proširilo na sedmoricu osumnjičenika.