Ovih dana je udarna vijest na ovim „našim prostorima“, ma što to značilo, uhićenje deset junaka Domovinskog rata u Herceg-Bosni.

I to ne bilo gdje već baš u Posavini!

Do sada su hapšeni Hrvati diljem Federacije i uglavnom po nalogu „federalnih partnera“ Muslimana koji su tako dokazivali dvije stvari: prvo tko je gazda u Federaciji pa i BiH i drugo što čeka one koji ne budu poštivali volju i odluke „gazde“!!!

I kada su Srbi vidjeli da smo mi Hrvati sigurna i nezaštićena meta u BiH i k tome glavni krivci što nisu ostvarili svoje naume u ratu odredili i oni malo nas hapsiti!

S obzirom da su nas Muslimani hapsili po Hercegovini i Središnjoj Bosni oni su odredili Posavinu jer tamo nisu ratovali Hrvati i Muslimani između sebe već protiv njih pa smo im tu baš laka meta znamo li da u Muslimane ne smiju dirati! No, iskreno, mene ne čude potezi ni jednih ni drugih jer ratovali smo i protiv jednih i protiv drugih, pa kad nam nisu mogli ništa dok smo imali oružje mogu sada kad smo razoružani!

Mene čudi i zabrinjava pasivnost i nebriga hrvatskih vlastodržaca kako u BiH tako i u Hrvatskoj! Čim je zaustavljen rat i oduzeto nam oružje odmah su počele naše muke i nepravde.
Prvo su nam ukinuli Herceg-Bosnu, prostor koji smo mi krvlju obranili, a neki „veletrgovci“ nam je gumicom izbrisaše i uguraše nas u Federaciju s onima s kojima smo još jučer ratovali, bez naše volje!

Onda su nam izručili u Hag one koji su bili na čelu vojne i civilne vlasti u Herceg-Bosni, neke su osudili, neke oslobodili, a neki danas trunu u Hagu samo za to što su branili svoj dom i svoju Domovinu!

Zatim su nas se potpuno odrekli i jasno nam dali do znanja da gledamo u Sarajevo, a ne u Zagreb, a onima u Sarajevu su dali do znanja, „eto vam ih, i radite od njih što god hoćete“!!! Usput su nas proglašavali agresorom na vlastitu Domovinu i dodatno osokolili Sarajevo da nas ponižava.

Kad su vidjeli da smo mi žilavi i da nas je teško slomiti onda su nas podjelili i olakšali posao tlačiteljima!

Vrhunac izdaje Zagreba je kad su dopustili agentima AIDA da vršljaju po vojnom arhivu HV i HVO i uzimaju što im god paše!
Rezultat toga je i ovo najnovije hapšenje, a još mnoga koja će uslijediti samo dok se malo prašina slegne od ovih hapšenja, a kakvi smo mi to će biti vrlo brzo!

A kako god je dolazila nova vlast u Hrvatskoj tako i vlastodršci dolazi u BiH i k'o fol obećavali nam svoju veliku skrb za nas i borbu za naša prava, a u pravilu je poslije svake te „misije“ naš položaj bio teži i naša „prava“ manja i tanja!!!

Dakle, Hrvatska, Domovina svih Hrvata je nama bila SVETINJA koju smo krvlju branili i obranili, a mi smo Njoj moneta za potkusurivanje i ostvarivanje svojih ciljeva!!!
BiH je naša Domovina, govorim u ime onih koji smo branili BiH i koji smo ostali živjeti u BiH svemu unatoč, ali očito, za nas nema mjesta u njoj, osim ako prihvatimo da smo tek Bosanci katoličke vjere kao što nam sugeriraju neke „naše mudre glave“!

Nebi to bilo tako da našu politiku nisu preuzeli razni podrumaši, dezerteri i ratni profiteri, osobe koje misle samo na sebe i one oko sebe skroz blizu, a narod tko šiša!?

Svi se kunu kako će baš oni zaštititi naše interese, kako samo oni NEĆE IZDATI, kako su baš oni uz narod i s narodom, kao baš oni imaju rješenje dok dođu do vlasti, a poslije nama sve gore!

Nismo više konstitutivni osim na papiru, nema nas ili nas je sve manje u institucijama koje odlučuju o našim sudbinama, nije HVO jednakopravna sastavnica oružanih snaga BiH već „agresor“, nemamo stolnog grada već grad slučaj, ili više njih, nemamo kanal na hrvatskom jeziku, velika većina pripadnika HVO-a nema riješen status u Hrvatskoj ali ga za to imaju četnici, svakim danom sve nas je manje jer to očito nekome odgovara, nemamo čak ni nade jer prošlost su nam popljuvali, sadašnjost uništili, a budućnos ukrali!!!

Izgleda da je pala gusta magla nad hrvatskim narodom pa nas po njoj razni skorojevići vodaju kao guske i nude raznim mešetarima da nas čerupaju!!!

Pitanje je ima li nas još SPREMNIH stati ovome na kraj???
 
Ivan Filipović