''Tužio je, vidjet ćemo što će biti, tužio je i prošli put'', kazao je Dodik za N1 dodavši da je Komšićev potez politička igra.

''Komšić i ja smo završili'', rekao je predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u razgovoru za N1 dodavši da je sa svojim kolegom iz ove institucije Željkom Komšićem, završio ''personalno i politički''.

Naime, Komšić je podnio krivičnu prijavu protiv Dodika zbog njegovih izjava na obilježavanju godišnjice Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju bivše vojske Republike Srpske.

''Tužio je, vidjet ćemo što će biti, tužio je i prošli put'', kazao je Dodik za N1 dodavši da je Komšićev potez politička igra.

''Tko drži još ozbiljno do Željka Komšića, pustite kraju. Sto prijava sam imao dosad, stalno mi prijete nečim, prije dvije godine su mi htjeli pretresati kuću i uzimati stvari. Eto mu njegova tužba, što se mene i njega tiče, politički smo završili. Pošto smo dio jednog istog tijela, pokušao bih da shvatim o čemu se radi, ali on se odlučio za takvu stvar. On igra svoju političku igru i to pripada ljudima koji su politički marginalni. Završili smo, personalno smo završili, politički nemamo šta da radimo. Ono što bude u interesu naroda kojeg ja predstavljam, naravno da ću podržati, ja ne mogu da biram članove Predsjedništva'', dodao je.

''Evo ja njega više nikada neću tužiti'', poručio je Dodik u razgovoru za N1.