Provedba izbornih rezultata bit će uzbudljivija od izbora, objavila je Federalna televizija navodeći kako se za sada, uglavnom, zna koje će stranke biti u parlamentima.

''Naravno da će se s pobjednikom praviti koalicije, odnosno, mi ćemo praviti koaliciju s njima'', poručio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Dodik, što je kako navodi FTV iznenađenje, nije isključiv po pitanju partnera.

''Želimo da u Sarajevu napravimo zajednički blok sa svim srpskim strankama, da imamo sigurnih deset glasova u Parlamentu. Ako SDP bude većinski kod Bošnjaka bit će SDP. Ako bude SDA, nemam ništa protiv da bude SDA'', rekao je Dodik.

Iz HDZ-a BiH poručili su kao će sačekati konačne rezultate, a onda napraviti ''jednu vrlo jasnu strategiju svog ponašanja u političkom životu''.

''Činjenica je da prema ovim rezultatima ćemo imati uvjerljive većine u pet kantonalnih skupština'', kazao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

SDP je počeo prve razgovore o mogućim koalicijama na županijskoj razini.

''Razgovarao sam s Dinom Konakovićem i Peđom Kojovićem. Prva dva kantona koja bi mogla biti interesantna su KS i ZDK. Želimo formirati vlast u kantonima gdje se može isključiti SDA'', kazao je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

Predsjednik DF-a Željko Komšić poručio je pak kako neće ulaziti ni u kakve matematičke koalicije.

Federalna televizija navodi kako bi u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije trebao biti zastupljeno čak 13 stranaka.

Bljesak.info