Već 25. put po redu na blagdan svetog Ilije Kulturno-športsko društvo Ilijino brdo 95. organiziralo je tradicionalnu olimpijadu starih športova na Rastovačkom polju u blizini Posušja. Jedan od većih derneka s obje strane granice primami na tisuće dernekaša koji uživaju u cjelodnevnom programu. Naravno, sve je počelo svetom misom na mjesnom groblju Ilijino brdo a onda je počeo zabavni program i druženje.

Kao i svake godine tako i ove na Ilijino brdo uz sve dernekaše Hercegovine i Dalmacije dođu i najjači momci s ovih prostora koji se natječu u starinskim sportovima. To uvijek bude do kraja zanimljivo.

Jučer smo mogli vidjeti finalni dvoboj obaranja ruke između Livnjaka Josipa Semrena i Splićanina Petra Sevića. Dva momka k’o od brda odvaljena borila su se za titulu ovogodišnjeg pobjednika. Splićanin je bio za nijansu bolji i odnio je pobjedu, piše ABCportal.info

Kod potezanja klipa najbolji je bio domaći Ivan Penava iz Batina a u vuči konopa najjači hrvatski šampioni pod imenom Galeb iz doline Neretve.

Stotine janjaca na ražnju su sigurno zadovoljile potrebe derneka na kojem se u večernjim satima okupi više tisuća posjetitelja.

Više slika pogledajte ovdje ABCportal.info