Američki predsjednik Joe Biden, zaustavio je pravni postupak protiv TikToka i WeChata.

Kako prenosi BBC, Donald Trump, smatrao je da obje aplikacije predstavljaju prijetnju nacionalnoj sigurnosti, stoga ih je nastojao zabraniti. Kineske su tvrtke odmah poduzele pravne mjere protiv mogućih zabrana, a nova će uprava ponovno provjeriti predstavljaju li aplikacije opasnost.

To je dobra vijest za TikTok i WeChat jer to znači da će moći normalno raditi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) dok će se, kako se navodi u pravnim dokumentima, novo osoblje „upoznati s problemima u ovom slučaju“, javlja Bug.

U svijetu čak milijarda ljudi koristi WeChat, ali ih je svega dva posto iz SAD-a, dok je TikTok daleko popularniji i ima oko 100 milijuna američkih korisnika.

Vlasnik aplikacije ByteDance već je bio u postupku sklapanja dogovora s Oracleom i Walmartom, prema kojem bi se američka ispostava TikToka pretvorila u samostalni entitet u svrhu izbjegavanja moguće zabrane. No kako stvari zasad stoje, dogovor bi se mogao otkazati ako Bidenova administracija pokaže blaži pristup prema kineskim aplikacijama.