Marko Perković s obitelji je proveo savršen odmor na Lopudu. Najsretniji je kad se može sa svojom velikom familijom igrati u plićaku

Divni su mi ti dani koje provodim s djecom. Kćeri hrane ribice i grade kule u pijesku, a dečki su skloniji akrobacijama. Vole ploviti, skakati s broda i daleko plivati, a najsretniji su kad sam i ja s njima u moru, kaže Marko Perković Thompson (49).

Pjevač je s obitelji, suprugom Sandrom (39) te djecom Petrom Šimunom (12), Antom Mihaelom (10), Divom Marijom (9) i petogodišnjim blizankama Katarinom i Cvitom, nekoliko dana proveo kod prijatelja na Lopudu. Thompson se takvih dana ne može nauživati. Obitelj na okupu, kaže, opušta i njega i suprugu Sandru.

- Diva i dečki me zovu da s njima daleko plivam ili da igramo picigin, a blizanke bi se stalno nosile. Stavim ih na luftmadrac pa ih vučem po plićaku, legnemo jedan na drugoga pa tako napravimo vlakić - govori nam Thompson.

Ljeti od obveza ukrade nekoliko dana i svaki slobodni trenutak provode na moru. Vole s društvom ploviti otocima. Idilu je prekinuo tek njegov subotnji nastup u mjestu Vrana kraj Pakoštana. Nakon toga Marko se vraća ljetnim ludorijama s djecom u moru, a najesen ga opet čekaju nastupi.

- Odlično smo se proveli na Lopudu, a kad opet uhvatim koji slobodan dan, otići ćemo i na Žirje, odakle je Sandrina majka - kaže nam pjevač.

Djeci ispunjava sve želje i priznaje da je popustljiviji roditelj od supruge. Često je na putu, pa im voli ugoditi kad dođe doma. Sandra se ne ljuti što im Marko popušta u svemu.     

Zažmiri i kad djeca umjesto zdravog ručka jedu pizze i sladoled. Toga im, kaže Marko, nikad nije dosta.

- Zbog mojih su nastupa često sami pa je ovo prilika da se nauživamo jedni drugih. Kad se igram s njima, i Sandra se malo rastereti. Cure vole kad ih uspavljujem, pričam priče... I mamina stega tih dana malo popusti. Obitelj na okupu sve nas opusti - kaže.

Thompson dodaje kako ga njegovi sinovi sve češće ispituju o Domovinskom ratu te o tome što je tada doživio i radio.

- Ne govorim im o borbama, patnjama... Učim ih da vole i poštuju svoju zemlju - kaže Marko.

Djeca su mu se, dodaje, zaželjela Zagreba pa će ih uskoro dovesti tamo. U tom su se gradu rodili, a posljednje dvije godine obitelj živi u Splitu, gdje im je lakše odgajati petero djece.

- Markova je želja bila da imamo petero djece, no što se mene tiče, mogli bismo još koje. Sve sam trudnoće lako podnijela, djecu obožavam, imamo za njih dovoljno mogućnosti, a otkako smo u Splitu, nije mi više potrebna ni pomoć u kući. Sad imamo više vremena za sebe - rekla je Markova supruga Sandra.

U Zagrebu će ostati, kaže, nekoliko dana, posjetit će prijatelje, a potom će se sredinom rujna svi zajedno uputiti na dulji odmor.

- Bablje ljeto nam je uvijek najdraže. S prijateljima iz Tribunja ćemo na ribarsku koču, obići ćemo Kornate i pecati. Djeca u tome uživaju. Ovi stariji vole ribolov, a mlađi su znatiželjni i gledaju kako se lovi riba - kaže nam pjevač.

Nakon povratka s ljetovanja Marko ulazi u studio gdje će završiti svoj 11. album. Sad slaže pjesme, od kojih je većinu sam napisao.

- Do sada sam pisao o domoljublju, društvenim zbivanjima i zavičaju, a sad bih nešto drugačije. Volio bih da novi album ima više ljubavnih, životnih pjesama i da bude pun pozitivnih vibracija - kaže.     

24sata.hr