Dan nakon proslave 20. obljetnice Oluje u Kninu i velikog koncerta Marka Perkovića Thompsona na stadionu Dinara gdje se okupilo više od 100 tisuća domoljuba, odjeknula je vijest kako će pjevač morati prekršajno odgovarati jer je svoj koncert, kako i običava, započeo pjesmom bojna Čavoglave.

Sam pjevač kazao je za portal dnevno.hr kako je iznenađen.

“Ako je to točno onda sam jako iznenađen jer već 25 godina izvodim svoju pjesmu “Bojna Čavoglave” koja je kao i sve druge moje pjesme izdavana na raznim kompilacijama, koja je uvrštena na listu mojih pjesama u samom ZAMP-u i nikada mi nitko nije postavljao oko nje nikakva pitanja šta je i normalno”, kaže nam dodajući kako je pjesma na njegovu repertoaru punih 25 godina te da nikad nije dobio prijavu zbog izvođenja iste.

Što se to sad promijenilo, ne zna, kaže.

“Za dom spremni je stari domoljubni pozdrav i sastavni je dio moje pjesme s kojom sam u Kninu započeo svoj koncert. Žalosno je da retorika kojom se koriste pojedinci iz Hrvatske je gotovo ista onoj retorici koju ovih dana čujemo iz Srbije”, objašnjava Thompson.

“Ne postoji medij koji nije puštao tu pjesmu i dizao je u nebesa, a i danas ona simbolizira ono vrijeme stvaranja Hrvatske države. Licemjeri su oni koji je danas osporavaju i pokušavaju je zanijekati”, kazuje pjevač dodajući kako je on na pjesmu ponosan bio i ostao. I ne samo on kazuje nam, nego i hrvatski narod koji je, kako kaže pjevač, uvijek tako silno voli i želi čuti.

Na naše pitanje je li uoči nastupa u Kninu na njega vršen pritisak da ne pjeva Bojnu Čavoglave, kaže kako nije bilo takvih pritisaka, čak dapače, pojašnjava, “od mene se očekivalo da ću na dan Oluje pjevati tu pjesmu”.

“Neke silnice me već duži niz godina pokušavaju iskompromitirati izmišljajući razne afere i nezakonite radnje. Evo sada su se prebacili i na pjesme i kao što vidimo počeli su sa pjesmom Bojna Čavoglave koja je u Domovinskom ratu dizala moral mome narodu”, komentirao je.

Organizatori u Kninu nisu krili zadovoljstvo zbog njegovog nastupa, kazuje nam. Osjećao se dobrodošao.

 “Učinili su zaista sve da udovolje svim našim željma vezano za produkciju, scenografiju i sam program. Ni u jednom momentu nisam osjetio da bih im nešto moglo biti sporno”, objašnjava.

Na pitanje je li ga razočarao izostanak Kolinde Grabar Kitarović, Marko Perković kazao je kako je on, kao i svi prisutni, zbog najave medija, očekivao dolazak Predsjednice.

O osjećaju koji je doživio pjevajući 5. kolovoza u Kninu pred 90 tisuća ljudi, pjevač kaže da je bilo kako se samo poželjeti može.

“Ponosan sam da smo doprinijeli proslavi “Oluje” na tako svečan način kao što se moglo vidjeti i čuti.

Posebno mi je drago da se ona emocija iz Čavoglava silno osjetila i u Kninu. Hvala svima a najviše onom silnom i ponosnom hrvatskom narodu koji je prepoznao važnost zajedništva i došao u Knin i zajedno s nama slavio. Zaista sam sretan”, kazao je Thompson te za kraj poručio:

“Onim provokatorima i licemjerima koji sada nakon 25 godina dovode u pitanje moju pjesmu “Bojna Čavoglave” sam već u dosta svojih pjesama odgovorio, a upravo ovog trenutka mi je pala na pamet moja jedna pjesma koja se zove “Nema predaje”.