Tužne informacije stižu nažalost iz Viteza ovog jutra. Kako je portalu Viteški.ba službeno potvrđeno u naletu kombija na magistralnom putu M-5, Poslovnom centru 96 poginuo je bračni par Štrbac, nastanjen u naselju Jardol. Kako se doznaje, pješaci su krenuli na misu zornicu i u naletu kombija poginuli na licu mjesta.

Vozač koji je udario navedene pješake trenutno se nalazi u policijskoj stanici u Vitezu. Još nisu utvrđene sve okolnosti nesreće, a pretpostavlja se da je uzrok neprilagođena brzina prometovanja. Još uvijek se zbog očevida vozi usporeno i stvorene su velike gužve, a iz BIHAMK-a pozivaju na oprez.

Iako na ovoj lokaciji ne postoji obilježen pješački prijelaz zbog specifičnosti samog raskrižja i nepovoljnih uvjeta za vožnju (magla, kiša) vozači su dužni prilagoditi brzinu i voziti s oprezom, piše viteski.baPromet je u potpunosti obustavljen i preusmjerava se alternativnom cestom. Na terenu su pripadnici MUP-a PS Vitez koji vrše očevid. Prema neslužbenim informacijama jedna osoba je poginula, a postoji mogućnost da je više njih teže ozlijeđeno. Službene informacije dobit ćemo uskoro, odnosno po okončanju očevida, piše viteski.ba