Izraelska policija je priopćila jutros da vodi istragu za "teroristički napad" pošto se automobil zaletio u mnoštvo u Jeruzalemu i ozlijedio 14 ljudi, doznaje se od spasilačke službe.

"Redarstvene snage i spasilačke ekipe stigle su na mjesto događaja i pokušavaju pronaći automobil.

U tijeku je istraga za teroristički napad", rekao je glasnogovornik izraelske policije Mickey Rosenfeld.

Hamas se oglasio u vezi napada u Jeruzalemu, podržali ga

Palestinski pokret Hamas koji je na vlasti u Pojasu Gaze pozdravio je napad u kojem je u Jeruzalemu ranjeno 14 osoba, smatrajući ga odgovorom na bliskoistočni mirovni plan koji je predstavio američki predsjednik Donald Trump.

Izraelska policija je priopćila u četvrtak ujutro da vodi istragu za "teroristički napad" pošto se automobil zaletio u mnoštvo u Jeruzalemu i ozlijedio 14 ljudi, doznaje se od spasilačke službe.

"Operacija otpora u središtu okupiranog Jeruzalema odgovor je našeg naroda na Trumpov plan uništenja", rekao je glasnogovornik Hamasa Hazem Kasem u priopćenju.

Otvorena je istraga

Među 14 ozlijeđenih, 12 je izraelskih vojnika.

"U Jeruzalemu je došlo do napada automobilom. Jedan je vojnik teže ranjen i prebačen u bolnicu. Jedanaest ih je lakše ranjeno", objavila je izraelska vojska govoreći o "terorističkom napadu".

Po izraelskoj policiji, automobil se zaletio u ljude oko ponoći na aveniji koja okružuje područje s barovima i restoranima.

"Policijske postrojbe stigle su na lice mjesta i pokušavaju pronaći vozilo. Otvorena je istraga za teroristički napad", objavio je glasnogovornik izraelske policije Mickey Rosenfeld.

U drugom incidentu na Zapadnoj obali ubijen je jedan Palestinac, a sedam je ozlijeđeno u sukobu s izraelskom policijom.

Američki plan predstavljen prošli tjedan predviđa da Jeruzalem bude nepodijeljeni glavni grad države Izrael, da židovska naselja na Zapadnoj obali budu pod potpunom izraelskom kontrolom, kao i cijela dolina rijeke Jordana, te da se stvori demilitarizirana palestinska država.