Premda je proljeće u punom zamahu, na HRT-u se već uvelike spremaju za predstojeću jesensku televizijsku shemu u sklopu koje se u velikom stilu vraća mnogima omiljeni kviz “Tko želi biti milijunaš?”.

Ovaj kviz na HRT-u se prikazivao osam godina, od 2002. do 2010., a kroz sedam uspješnih sezona u sklopu kojih je emitirana 521 emisija, postao je jedan od najgledanijih televizijskih formata u nas.

O uspjehu naše inačice kviza svjedoči i to što je prema ocjeni Celadora hrvatska verzija bila jedna od najboljih verzija između 120 koje su se dotad emitirale diljem svijeta, piše Jutarnji.hr.

Voditelj kviza ‘Tko želi biti milijunaš?’ bio je sjajni Tarik Filipović, koji nikad nije krio da mu je vođenje ove emisije mnogo više od poslovnog angažmana.

Taj kviz bio je godinama dio mog života, a stvarno sam uživao radeći ga.

S vremenom mi je ova emisija postala mnogo više od poslovnog angažmana, a veliko mi je zadovoljstvo što je to prepoznala i publika i moji šefovi koji su mi ponovno pružili priliku da vodim ovaj televizijski format, kaže Tarik Filipović, koji je po ocjenama mnogih jedan i jedini pravi nasljednik legendarnog voditelja kvizova Olivera Mlakara.

Nije stoga čudo što su ga s HRT-a po završetku prikazivanja kviza “Tko želi biti milijunaš?” odmah angažirali kao voditelja kviza “Potjera”, koji se na hrvatskoj javnoj televiziji prikazuje od 2013. godine, a trenutno se emitira njegova šesta sezona, u sklopu koje će se ovog vikenda snimati osamstota emisija.

No, Tarik, kako sada stvari stoje, najvjerojatnije u ovom kvizu neće dočekati sedmu sezonu.

Žao mi je što ću najvjerojatnije morati kazati “zbogom” “Potjeri”, ali svjestan sam da ne mogu istodobno voditi i “Potjeru” i “Milijunaša”. Razuman sam čovjek i kao takav shvaćam da bi to bilo puno previše, a zbog toga bih patio i kao glumac. Ponovit ću: žao mi je što odlazim iz “Potjere”, ali bilo bi mi još više žao da ne vodim “Milijunaša”. “Potjera” je sjajan kviz, s izuzetnim natjecateljima, fenomenalnim lovcima… Falit će mi svi oni, kaže Tarik, koji ne zna tko će ga na jesen zamijeniti u “Potjeri”.

Jutarnji neslužbeno doznaje kako su u igri za to mjesto Barbara Kolar, Daniela Trbović, Mirko Fodor i Joško Lokas.