Vrijeme je da se čuje glas igrača, i to onih najboljih. Svjetsko nogometno prvenstvo svake dvije godine? Ne, čvrsto i odlučno, ako se pita Kyliana Mbappea i Roberta Lewandowskog. A pitalo ih se i to na dodjeli nagrada Globe Soccer Awards gdje su bili laureati onih najzvučnijih, reklo bi se, glavnih nagrada.

Mbappe je osvojio Globeovu nagradu za najboljeg igrača godine, dok je Lewandowski pobrao čak dvije. Onu za najboljeg igrača po izboru navijača, te tzv. Maradona Award. Ona se pak dodjeljuje za najboljeg strijelca u još uvijek tekućoj kalendarskoj godini.

No, u izjavama, bili su priupitani u fenomenu koji bi možda i mogao zaživjeti, a to je onaj o još češćem Mundijalu.

''Za mene je Svjetsko prvenstvo upravo to - Svjetsko prvenstvo. To i jest posebno natjecanje jer se održava svake 4 godine. Za mene je to najbolje natjecanje, a mislim da bi, kad bi se održavalo svake druge godine, izgubilo tu čar. Moramo imati taj poseban osjećaj kada idemo na SP. Ne smije nam postati rutina, a i stvar je naših obveza. Imamo preko 60 utakmica u sezoni, tu su SP i EP, sada i Liga nacija. Volimo igrati nogomet, ali kad je previše, onda je previše. Treba nam odmora, moramo ostati opušteni'', kazao je Mbappe, svjetski prvak s Francuskom 2018. godine i dodao:

''Ako ljudi žele vidjeti kvalitetu igre, osjećaj i sve ono što nogomet čini lijepim, onda mislim da se treba poštovati zdravlje igrača''.

Lewa je pak prisnažio:

''Imamo previše utakmica, previše teških tjedana. Nisu to samo utakmice, već i pripreme za sezonu, pripreme za velike turnire. Ako želimo ponuditi svijetu nešto lijepo, moramo se odmoriti. Fizički je i mentalno nemoguće odraditi SP svake dvije godine na visokoj razini'', rekao je napadač Bayerna.