BBC piše da bi se turnir trebao odigrati od 26. studenog, do 23. prosinca, što znači da bi se finale SP igralo dva dana prije Božića.

Nakon što je Fifa potvrdila da će se Svjetsko prvenstvo 2022. godine odigrati u studenom i prosincu zbog visokih temperatura u Kataru, nagađa se koji bi točno datumi mogli biti u pitanju.

BBC piše da bi se turnir trebao odigrati od 26. studenog, do 23. prosinca, što znači da bi se finale SP igralo dva dana prije Božića.

Potpredsjednik Fife Jim Boyce tvrdi da je premještanje turnira u zimske mjesece bilo ‘pitanje zdravog razuma’, ali je priznao da ga pomalo brine mogući datum finala jer je preblizu Božiću, a i održavanju britanskih tradicionalnih nogometnih utakmica.

“To je jedino oko čega sam rezerviran, volio bih da finale bude tjedan ranije. No sačekat ćemo da se sastane Izvršni odbor Fife da čujemo sve detalje oko datuma.”

Ovom odlukom zasigurno će najviše biti pogođen Premiership gdje se između blagdana odigravaju ligaške utakmice, ali i Liga kup.

“Moramo osigurati da naši božićni i novogodišnji programi ostanu netaknuti,” rekao je za BBC predsjednik FA-a Greg Dyke, dok je Richard Scudamore, izvršni predsjednik Premier League dodao:

“Još uvijek imamo vremena vidjeti na čemu smo, no prije svega ćemo se konzultirati s našim klubovima i ostalim ligama prije nego što odlučimo što ćemo. Ako bude potrebno, krenut ćemo u dodatne akcije.”/HMS/