Hrvatska reprezentacija izgubila je u polufinalu Svjetskog prvenstva od Argentine 3:0. Momčad Lionela Scalonija povela je u 34. minuti golom Lionela Messija iz penala, a samo pet minuta kasnije Julian Alvarez zabio je za 2:0. Napadač Manchester Cityja je u 69. minuti postavio konačnih 3:0.

"San u nastajanju", naslov je na francuskom L'Equipeu, koji je još napisao: "Argentina je u sedmom nebu i opet je u finalu SP-a. Hrvatska je bila potpuno limitirana u napadu i igrat će u subotu za treće mjesto.

"Čudesna Messijeva akcija, Alvarez je zabio dva gola. Argentina je u finalu. Ništa nije dala Hrvatskoj, a u napadu je dominirala preko Alvareza i Messija, kojima je bilo nemoguće uzeti loptu", piše njemački Kicker.

"Messi je vratio vrijeme unazad i odveo Argentinu do finala. Legenda je zabila prvi gol i onda nevjerojatno asistirala Alvarezu za rješenje utakmice", naslov je na Daily Mailu, koji se divi argentinskom kapetanu.

"Argentina ide u finale", piše Marca i dodaje kako je ovo bio Messijev show, ali da je Argentina povela iz kontroverznog penala koji je promijenio utakmicu. Marca piše da je briljirao Alvarez kojega je bilo nemoguće uhvatiti.

"Argentina je nadjačala Hrvatsku, Messi je sve bliže toliko željenom naslovu Svjetskog prvenstva", naslov je na CNN-u, koji dodaje: "Hrvatska je izgledala izmoreno, a Messijev san o Svjetskom prvenstvu živi i dalje."