Od 48 zadataka preuzetih reformskom agendom, Vlada Federacije BiH dosad realizirala osam, od kojih su četiri već prošla parlamentarnu proceduru, rekao je premijer Federacije BiH Fadil Novalić tijekom današnjeg razgovora s direktoricama Svjetske banke za zapadni Balkan Ellen Goldstein i Ureda ove financijske organizacije u Bosni i Hercegovini Tatianom Proskuryakovom.

On je gošće upoznao, uz ostalo, o projektu stimuliranja prvog zapošljavanja, koji se, prvenstveno, odnosi na mlade ljude. To će biti učinjeno kroz oslobađanje poslodavaca u privatnom sektoru od plaćanja doprinosa za novouposlene u prvoj godini. Pri tome će poslodavac imati obvezu da radni odnos novouposlenog traje najmanje dvije godine, javlja Fena

Govoreći o Zakonu o radu, kojeg je Ellen Goldstein označila kao ogromni iskorak naprijed, premijer Novalić je kazao da taj propis, umjesto zaštite malog broja radnih mjesta, daje mogućnost otvaranja velikog broja novih.

Ellen Goldstein je iznimno pozitivno ocijenila napredak koji je u Federaciji BiH postignut u programiranju javnih investicija, te u upravljanju javnim dugom.

Istaknuvši dobru suradnju s bh. vlastima, Goldstein je kazala da Svjetska banka kreće u pripremu petogodišnjeg programa podrške Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.