Švicarski skijaš Marc Gisin imao je sredinom ovog mjeseca težak pad za vrijeme nastupa u spustu u Val Gardeni, a zbog njegova teškog pada utrka je bila prekinuta na pola sata.

Nakon što je liječnički zbrinut, Gisin se polako oporavlja, a svojim je fanovima putem društvenih mreža uputio poruku u kojoj naglašava kako je uistinu neobičan osjećaj ponovno učiti hodati.

"Osjećam se gotovo glupo što s 30 godina moram ponovno učiti jesti, piti, odlaziti na WC, disati ili ponovno hodati. Na svu sreću, ja sam jedan od onih koji brzo uče. Ili pak to trebam zahvaliti pozitivnim porukama koje ste slali. Bilo je to nekoliko neobičnih dana, u svakom slučaju. Nadam se da će vaši blagdani biti puno blaži", poručio je Marc Gisin svojim navijačima.

Švicarac je u jednome trenutku svoje vožnje izgubio kontrolu i žestoku udario u zaleđenu pistu. Zbog udarca glavom o tvrdu podlogu izgubio je svijesti, a mediji su kasnije pisali kako je brza intervencija medicinskog osoblja po svemu sudeći spasila njegov život ili u najmanju ruku da mu se ne dogodi slična sudbina nekima koji su kasnije završavali u invalidskim kolicima.

Već nakon 30 sekundi od njegova pada, pristigao je liječnik. Helikopter je na pistu sletio pet minuta kasnije, da bi Gisin pola sata nakon toga već bio u bolnici u Bolzanu. Iste večeri prebačen je u Švicarsku.

Utvrđen mu je lom nekoliko rebara, ozljeda pluća i zdjelice, a imao je i frakture nekoliko kralježnika, što na svu sreću nije bilo u mjeri koja bi bila kobna.

Zanimljivo je da ovo nije prvi Gisinov težak pad. Naime, 2015. godine pretrpio je traumatsku ozljedu mozga nakon pada u Kitzbühelu. Nakon te komplicirane zdravstvene situacije ipak se vratio skijanju. Hoće li uspjeti još jednom, liječnici nisu željeli prognozirati.