Ivan Rakitić je u tri zadnje prvenstvene utakmice Barcelone dva puta asistirao i zabio jedan gol. Malonogometnom akcijom u pobjedi 3-1 protiv Rayo Vallecana oduševio je španjolsku Marcu

Ivan Rakitić je motor koji pokreće Barcelonu. Već je nekoliko sezona u vrhu po broju odigranih utakmica, minuta provedenih na terenu, točnosti dodavanja,... U zadnje tri prvenstvene utakmice je pokazao i nešto drugačije - da može biti ključni igrač, čovjek odluke, prenosi 24.sata

Najprije je u Sevilli Rakitić asistirao Messiju za prvi gol Barce, pogodak koji ih je vratio u igru i omogućio preokret. Nakon toga je zabio jedini gol u Clasicu i srušio Real Madrid, a u subotu navečer je maestralno asistirao Suarezu za pobjedu 3-1 protiv Rayo Vallecana.



Rakitić je protiv Raya u igru ušao deset minuta prije kraja umjesto Philippea Coutinha, kojeg su navijači 'počastili' jakim zvižducima. Naš je Raketa samo dvije minute kasnije napravio pravi dar-mar u obrani gostiju.

Pretrčao je s loptom gotovo cijeli teren, onda dodao Suarezu koji šalje loptu na desno krilo Dembeleu, dobiva loptu natrag i dodaje Rakitiću koji je izvozao Rayov dvojac lažnjakom, a onda nesebično dodao ponovno Suarezu koji loptu posprema u praznu mrežu.

Prava malonogometna akcija! 

Marca: Rakitićeva veličanstvena kombinatorika

- Ovo je primjer da Barcelona ima igrače vrhunske kvalitete i primjer toga što oni mogu napraviti kada igraju brzo i od prve. Dupli pas Suareza i Rakitića te način na koji je Hrvat poslužio suigrača da poentira u praznu mrežu, primjer je veličanstvene kombinatorike - piše Marca.

Upravo je Coutinho kojeg je zamijenio Rakitić primio najviše kritika na račun svoje igre sinoć. Navijači nikako nisu zadovoljni i jasno su mu to i pokazali. Nije bio naročito kreativan u napadu, a nije se vraćao pomagati ni obrani. 

- Klub ga je platio jako puno pa navijači očekuju bolje utakmice od njega. Moramo prihvatiti njihovu reakciju jer su to naši navijači, ali mi ga u svlačionici moramo podržati. Potreban nam je najbolji Coutinho u finišu sezone i siguran sam da će nam to i pružiti - stao je u obranu svog kolege Gerard Pique.