Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan imenovao je članove svog kabineta, u kojem je potpredsjednik i 16 ministara.

Nakon izbora 24. lipnja i jučerašnje inauguracije Erdogan je objavio  imena koja će sudjelovati u kabinetu novog sustava.

Potpredsjednik je Fuat Oktay, ministar pravde je Abdulhamit Gul, ministrica rada, obitelji i socijalne politike je Zehra Zumrut Selcuk, ministar unutrašnjih poslova je Suleyman Soylu, ministar obrane je Hulusi Akar, ministar obrazovanja Ziya Selcuk, ministar zdravstva Fahrettin Koca, ministar energetike i prirodnih resursa Fatih Donmez, ministar okoline i urbanizma je Murat Kurum, ministar kulture i turizma Mehmet Ersoy, ministar sporta Mehmet Kasapoglu, ministar fiancija Berat Albayrak, ministar infrastruktire Mehmet Cahit Turan, ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, ministar poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli, ministar tehnologije i industrije Mustafa Varank i ministrica trgovine Ruhsar Pekcan.

Erdogan je u ponedjeljak  položio zakletvu kao predsjednik Turske, dva tjedna pošto je ponovo izabran na taj položaj.

Njegovim stupanjem na dužnost na snagu stupa i novi izvršni predsjednički sustav, usvojen nakon referenduma o ustavnim amandmanima, a kojim se predsjedniku daje puna izvršna vlast u zemlji.

U svom govoru ispred predsjedničke palače u Ankari, Erdogan je istaknuo da je Turska krenula na putovanje ka snažnijoj vladi i zemlji.

Kazao da je svjestan da je predsjednik ne samo svojih pristalica, već 81 milijuna građana Turske.