Zbog organiziranog krijumčarenja duhana iz BiH u Hrvatsku, Uskok je optužio osmeročlanu skupinu koja je državu na taj način navodno oštetila za više od 2,5 milijuna kuna, a njeni su članovi pritom podijelili zaradu od gotovo milijun kuna, doznaje se u tužiteljstvu.

Uskok tvrdi da je navodni organizator skupine od srpnja do rujna 2015. na području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije te BiH, ustrojio zločinačko udruženje povezavši u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike radi kontinuirane kupovine, preuzimanja, prijevoza i krijumčarenja velikih količina rezanog duhana i njegove prodaje na području Hrvatske, prenosi Hina

Više od 3,8 tona

S drugoosumnjičenim muškarcem navodno je dogovarao nabavu i isporuku rezanog duhana iz BiH u količinama od 40 do 250 kilograma.

Trojica osumnjičenika duhan bi potom krijumčarili preko granice i prevozili ga u Split gdje su ga ostali sakrivali i skladištili na više mjesta te ga potom prepakirali i prodavali.

Uskok procijenjuje da je na taj način u Hrvatsku prošvercano više od 3,8 tona duhana čime je državni proračun oštećen za najmanje 2.5 milijuna kuna, dok su osumnjičenici zaradili i međusobno podijelili više od 914 tisuća kuna, izvijestilo je državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.