Saudijska Arabija u četvrtak je pozvala građane da hitno napuste Libanon, usred sve većih napetosti između dvije države.
 
Državni mediji objavili su izjavu vlasti koja poziva sve Saudijce koji žive u Libanonu ili su tamo u posjetu da "odmah napuste državu", a ostali su upozoreni da ne putuju onamo. Kuvajt, Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati objavili su slična upozorenja svojim građanima.
 
 
Libanonski premijer šokirao državu ostavkom, predsjednik zahtijeva njegov povratak
 
Libanonski premijer Saad Hariri šokirao je svoju državu u subotu, kada je na televiziji iz Saudijske Arabije izjavio da podnosi ostavku. Od tada nije viđen u Libanonu, a mediji su počeli nagađati da ga Saudijci drže protiv njegove volje.

Hariri je izjavio da je njegova država "postala talac" militantne skupine Hezbollah, koji je partner u njegovoj koalicijskoj vladi i veliki neprijatelj Saudijske Arabije. Država je izjavila da je "sudjelovanje Hezbollaha u libanonskoj vladi ratni čin protiv kraljevstva".
 
Libanonski predsjednik Michel Aoun je rekao da neće prihvatiti premijerovu ostavku dok se s njim ne sastane, a Haririjeva stranka je pozvala na njegov hitan povratak u državu.
 
Egipatski predsjednik upozorio na mogući rat između Saudijske Arabije i Irana
 
Rastu napetosti i između Saudijske Arabije i Irana, kojeg je kraljevstvo optužilo za agresiju nakon što su pobunjenici Huti iz Jemena ispalili balističku raketu u blizinu glavnog grada Rijada. Saudijci su optužili Iran da naoružava Hute, što Iran oštro poriče.
 
Egipatski predsjednik upozorio je da bi sve nestabilnija situacija mogla dovesti do rata između Irana i Saudijske Arabije, a francuski predsjednik stigao je u iznenadni posjet kraljevstvu kako bi pokušao smiriti napetosti.