Oči bh. ljubitelja tenisa sljedećega će tjedna biti usmjerene na Kiseljak jer ovoga vikenda počinje 18. izdanje turnira "Sarajevski kiseljak open".

Riječ je o međunarodnom teniskom turniru, 18.po redu te osmom iz serije Futures, što znači da se osmu godinu zaredom  igra po pravilima i pod okriljem Međunarodne teniske asocijacije, ITF, te boduje za ATP ljestvicu.

Turnir spada u kategoriju jednog od najjačih teniskih turnira koji se održavaju u Bosni i Hercegovini a sve ove godine ga organizira Teniski klub Elliptic uz podršku Općine Kiseljak. Ove godine, ukupan nagradni fond je sa 10 povećan na 15 000 dolara a organizatori kao i dosad očekuju desetine perspektivnih tenisača i cijeloga svijeta. Natjecateljski dio će trajati od 3. do 11. lipnja dok je otvorenje predviđeno  2.lipnja s početkom u 12 sati, u prostorijama Teniskog kluba Elliptic nakon kojega će se obaviti ždrijebanje za kvalifikacije. Turnir će kao jedan od pokrovitelja otvoriti predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara dok su isti podržali i Općina Kiseljak, Federalno ministarstvo kulture i sporta, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBIH Lidija Bradara, Ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i športa ŽSB te brojne tvrtke. Generalni pokrovitelj tunira je Sarajevski kiseljak.
Popis prijavljenih igrača možete pogledati na službenoj stranici ITF-a.  

Službene stranice: http://www.tkelliptic.com