Proljetni susret fratara ramskog i livanjskog samostanskog područja održan je 7. lipnja u prostorijama Franjevačkog samostana Rama-Šćit.

Fratri ramskog i livanjskog samostanskog područja već dulje vrijeme održavaju međusamostanske susrete – dvaput godišenje: u proljeće u Rami, i ujesen u Livnu, kako je to svojevremeno preporučila Uprava Franjevačke provincije Bosne Srebrene. Ovaj je susret ujedno i mjesečna duhovna obnova.

Prisutnu subraću obaju samostanskih područja na početku druženja pozdravio je ramski gvardijan fra Andrija Jozić, a nakon riječi dobrodošlice, duhovnik franjevačkih bogoslova u Sarajevu fra Miro Relota održao je predavanje u kojem je govorio o važnim karakteristikama iz života Sv. Franje, na temu molitva. Naglasio je koliko je važna molitva u životu čovjeka pojedinca. Čovjek u molitvi upoznaje samoga sebe.



Nakon predavanja, javlja bosnasrebrena, uslijedilo je koncelebrirano euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Miro Relota i svojoj propovijedi govorio je na temu Božje riječi.

Prijepodnevni program bio je ispunjen predavanjem, mogućnošću za sveta ispovijed i zajedničkim euharistijskim slavljem, dok je popodne bilo predviđeno za relaksaciju uz sportsko-rekreativna druženja.