Od prvog dana kada je zasjeo u fotelju predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, proslavljeni nogometaš Davor Šuker imao je u glavi ideju o pokretanju Hrvatske nogometne televizije. Iz HNS-a su nam potvrdili da je taj projekt u završnoj fazi.

Sve je postalo službeno kada se HNS oglasio priopćenjem nakon što je postalo jasno kako prijateljsku utakmicu seniorskih reprezentacija neće prenositi HRT. Utakmicu je na koncu prenosio kanal Arenasport, a Šuker je osobno sve dogovorio oko TV prava.

‘Hrvatski nogometni savez svakoj utakmici hrvatske reprezentacije pristupa sa željom da je prikaže što većem broju navijača putem malih ekrana. Dokaz tome je i HNS-ov plan da uskoro krene s emitiranjem Hrvatske nogometne televizije, platforme na kojoj će se moći pratiti nastupi svih hrvatskih reprezentacija’, pisalo je u priopćenju HNS-a.

Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak, na naš upit, potvrdio je kako teku završne pripreme za pokretanje ovog velikog projekta, prenosi Tportal.

‘Mogu vam potvrditi kako Hrvatska nogometna televizija kreće u 2016. godini. Točan datum te na kojim će se platformama moći gledati, u ovom trenutku ne mogu šire odgovoriti od onoga što je rečeno upravo u spomenutom priopćenju’, za tportal.hr kazao je Pacak.

Kako doznajemo, sve pregovore oko otkupa skupih TV prava osobno vodi predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza nogometaš Davor Šuker preko tvrtke VOX nogomet iza koje stoji Oleg Šimić, poslovni čovjek iz Belog Manastira koji je navodno i blizak Šukerov prijatelj. Dakle, sudeći po tome, sve je spremno za pokretanje ovog velikog projekta za koji su u HNS-u očito procijenili da imaju dovoljno novca.

U kuloarima se spominje da će važnu ulogu u cijelom projektu imati i poznati sportski novinar, urednik i TV komentator Ivica Blažičko koji je do 2011. godine radio na HRT-u. Nakon što je napustio HRT, posvetio se producentskom i komentatorskom poslu preko tvrtke Sportska dimenzija. Redovito ga se i danas može čuti u prijenosima MAXtv Prve lige te, naravno, u svim prijenosima Formule 1 posljednje dvije sezone otkad se utrke prenose na kanalu Arenasport.

Međutim, krajem lipnja 2015. na Blažičkovo mjesto s Nove TV dolazi u tvrtku Sportska dimenzija njegov nekadašnji kolega s HRT-a Željko Vela.

Svakako će biti zanimljivo vidjeti hoće li Blažičko biti uključen u rad Hrvatske nogometne televizije kada uskoro krene s emitiranjem, a prema pisanju Večernjeg lista, vrlo lako moguće je da mu suradnica bude i poznata sportska novinarka Mila Horvat koja je prije nekoliko dana i službeno potvrdila da nakon 13 godina napušta HRT.

Podsjetimo, od 1. siječnja, nakon 13 godina rada na Prisavlju, pretežno u sportskoj redakciji, 34-godišnja diplomirana novinarka Mila Horvat više neće biti zaposlenica HTV-a. Redakcija tportala neslužbeno doznaje kako će sportska redakcija javne televizije za tri tjedna ostati bez novinarke koja je uspjela steći poštovanje vrlo stroge populacije koja prati nogomet.

Međutim, još uvijek nije poznato gdje će Mila Horvat nastaviti svoju profesionalnu karijeru. Na naš upit rekla je da ‘nema komentara’./HMS/