Sud Bosne i Hercegovine je, odlučujući o prijedlogu Tužiteljstva BiH za određivanje pritvora, donio rješenje kojim je prijedlog usvojen te je osumnjičenom Fahrudinu Radončiću određen jednomjesečni pritvor. Pritvor, prema ovom rješenju, može trajati do 25. veljače 2016. godine ili do nove odluke Suda, javlja Anadolu Agency (AA).

"Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio kazneno djelo za koje se tereti, te mu je odredio pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni, boravkom na slobodi, uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, te naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati kaznenin postupak utjecajem na svjedoke ili suučesnike, kao i postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti isto ili istovrsno kazneno djelo, odnosno nastaviti sa vršenjem opisanih radnji ukoliko se nađe na slobodi", navodi se u priopćenju Suda BiH.

Fahrudin Radončić osumnjičen je da je počinio kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenih djela, kazneno djelo ometanje rada pravosuđa i kazneno  djelo davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.