Irfan Petljo, najbolji bosanskohercegovački sudac, prvi put je sudio u nokaut fazi Lige prvaka i odmah je dobio jako težak zadatak. Peljto je sudio na utakmici između Leipziga i Reala (0:1), u susretu u kojem je bilo nekoliko žestokih prekršaja i poništen gol.

Peljto je odlukama razljutio navijače Leipziga i njemačke medije, koji tvrde da je bosanskohercegovački sudac bio impresioniran veličinom madridskog kluba. Na startu utakmice Peljto i društvo odmah su poništili gol Leipziga.

Benjamin Šeško je zabio gol, no on je poništen jer je Šeškov suigrač Benjamin Henrichs bio u putanji lopte i u kontaktu s Realovim golmanom. "To je pogrešna odluka. Nadam se da će suci to shvatiti kad pogledaju snimku", komentirao je Marco Rose, trener poražene momčadi.
 


S druge strane, legendarni napadač Thierry Henry stao je u obranu bosanskohercegovačkih sudaca.

"Dok sam gledao uživo, mislio sam da je gol, ali kada pogledate pažljivije, možete vidjeti Henrichsa na golmanovu putu. Ne mislim da bi golman spriječio Šeška da postigne gol, ali ako ste u ofsajdu i idete na golmanovu putanju te gurnete golmana, bit će dosuđen ofsajd. Imamo pravilo koje svi znamo: ako ste u ofsajdu, ne smijete biti uključeni. Samo trebate podići ruke i ne micati se. U tom slučaju gol bi bio priznat. Nije to bilo snažno guranje, ali je reagirao iz ofsajda", objasnio je Francuz.