Igrali smo sjajno i pobijedili možda i najbolju momčad na svijetu, kazao je nakon pobjede nad Španjolskom na EURU Ivan Rakitić.

"Fantastičan je osjećaj i zaslužili smo pobjedu jer smo se borili do samog kraja. Ova momčad je borbena i dišemo jedan za drugoga. Igrali smo možda protiv najbolje momčadi na svijetu bez važnih igrača, pa se vidi koliko smo moćni. Bili smo spremni od prve i zadnje minute. Odradili smo posao u skupini, večeras ćemo uživati i smiriti se uoči osmine finala", kazao je Rakitić. koji se u 14. minuti imao sjajnu priliku za gol, ali je pogodio okvir vrata.

"Da gađam to 500 puta, ne bi tako pogodio. Mislim da sam pogodio i gredu i vratnicu, a potom Pique u nogu", kazao je Rakitić koji se zahvalio navijačima.

Nikola Kalinić je bio strijelac fantastičnog pogotka petom u 45. minuti.

"Bio je dobro dodavanje bio sam na pravom mjestu. Oni su europski prvaci, ali smo im mi pokazali da smo bolji iako su oni igrali u najjačem sastavu, a mi nismo. Nije im bilo svejedno igrati s nama, mi možemo svakoga pobijediti, idemo dalje i mislim da smo među najvećim favoritima Eura".

Danijel Subašić je obranio penal Ramosu u 72. minuti.

"Penali su uvijek lutrija, protiv Češke nisam mogao ništa, a Ramosa sam sačekao i obranio. Prišao mi je Srna i kazao da savjet od Modrića da ga pričekam i bacim se udesno. Iako su nam falili glavni igrači, ali su ih ovi momci koji su ih zamijenili pokazali da su zasluženo u reprezentaciji'', rekao je vratar Monaca. (Hina/Bljesak.info)