Vodeći profesor prava na Sveučilištu Columbia izjavio je da će Donald Trump biti prisiljen dati ostavku zbog ustavne krize koju su uzrokovali njegov sin i zet, piše Evening Standard.

E-mailovi Trumpovog sina nedavno su otkrili da se prošlog ljeta sastao s ruskom odvjetnicom Natalijom Veselnickajom, a prisutni su bili i Trumpov zet Jared Kushner te Paul Manafort, tadašnji vođa republikanske kampanje. Donald Trump Jr. odgovorio je na ponudu "inkriminirajućih informacija" o Clinton da je njome "oduševljen".

Cilj mu je stvaranje dinastije

"Kakvi god bili ciljevi Trumpove kampanje, već je dugo jasno da mu je najveći cilj stvaranje dinastije, nakon što je uništio dvije vladajuće dinastije u svojoj posljednjoj kampanji", navodi profesor Philip Bobbitt i dodaje:

"Otkaz se trenutno čini kao posljednja opcija, ali predsjednik će se vjerojatno morati odlučiti za taj potez kako bi spasio svoju djecu od zatvora i sebe od kaznenih progona".

Ako dođe do opoziva, to će biti zbog nuđenja mita

Bobbitt tvrdi da bi otkaz bio najbolja opcija za "izvlačenje iz nereda" koji su stvorile optužbe o dosluhu s Rusijom tijekom predsjedničkih izbora.

Profesor Bobbitt također navodi da će, ako dođe do opoziva umjesto ostavke, Trump biti opozvan zbog nuđenja mita: "Trump je Comeyju rekao da će razmisliti o tome hoće li ga ostaviti na poziciji direktora FBI-a i zatim od njega zatražio prekid istrage dosluha s Rusijom. Ovo je bilo nuđenje mita na isti način kao što je Nixon ponudio sucu promaknuće da bi mu pogodovao na sudu".

Philip Bobbitt je nećak bivšeg američkog predsjednika Lyndona Johnsona i ugledni ustavni teoretičar s tri diplome, s Princetona, Yalea i Oxforda. Služio je kao posebni savjetnik svim predsjednicima nakon svog ujaka, osim Nixona, Georgea W Busha i Donalda Trumpa.