Iako je 57-godišnji Siščanin puna dva dana teško bolesnu majku držao zatočenu u kući i pritom je ostavio bez redovite medicinske terapije, sudac istrage Županijskog suda u Sisku nije uslišio zahtjev tužiteljstva za njegovim pritvaranjem već ga je pustio da se u daljnjem tijeku postupka, uz mjere opreza, brani sa slobode.

Tužiteljstvo je pokrenulo istragu 22. rujna protiv muškarca zbog sumnje da je protupravno oduzeo slobodu vlastitoj majci, a tijekom torture joj je prijetio i nanio lakše ozljede, piše Jutarnji list. 

A prava drama po nesretnu 75-godišnju umirovljenicu počela je 18. rujna u obiteljskoj kući na sisačkom području kada je njezin sin, pod utjecajem alkohola i s ciljem ustrašivanja i ozljeđivanja, fizički se iživljavao nad njom.

Ne bi li pokazao da je on "kralj" njihova doma, po izlasku iz kuće kvaku vrata vezao je žicom za stup ograde kako njegova majka ne bi mogla ni po koju cijenu izaći van. Agonija za ženu trajala je sve do 20. rujna kada je u jednom trenutku, onako onemoćala, smogla snage pronaći sjekiru te njome presjeći lanac nakon čega je istrčala na ulicu i potražila pomoć susjeda.

Inače, tijekom ta dva dana, sin joj je svratio jednom kako bi prestravljenu ženu dodatno zastrašio i ozlijedio.

Umirovljenica je zadobila niz hematoma na obje nadlaktice ruku, a 57-godišnji muškarac je uhićen te ispitan u prostorijama državnog odvjetništva koje je za njega predložilo određivanje jednomjesečnog zatvora kako ne bi utjecao na svjedoke i ponovio (ne)djelo.

No sudac istrage je to ignorirao odredivši 57-godišnjaku tek mjere opreza u vidu zabrane približavanja i kontaktiranja s majkom i svjedokom susjedom.

Na rješenje o puštanju na slobodu, sisačko Općinsko državno odvjetništvo najavilo je žalbu.