Austrijski skakač Lukas Müller (23) teško je pao na treningu uoči Svjetskog prvenstva u skijaškim letovima na skakaonici u austrijskom Kulmu nakon čega je hitno prevezen u bolnicu u Grazu gdje će biti operiran.

Müller je u jednom trenutku izgubio kontrolu i pao nakon 120 metara leta, navodno zbog problema s opremom. Kako prenose austrijski mediji, Müller je imao problema s jednom od pancerica. Prilikom pada je izgubio svijest, a prema prvim vijestima, teže je ozlijedio kralježnicu. Bivši svjetski juniorski prvak hitno je prevezen u bolnicu u Grazu gdje će biti operiran. U bolnici su potvrdili kako je zadobio ozbiljnu ozljedu leđa s neizvjesnim posljedicama.

“Rano za procjene”

“Müller je bio bez svijesti, no ubrzo se probudio. Nije osjećao noge zbog čega je prebačen u bolnicu u Graz. Još je rano za procjene”, kazao je doktor  Ulf Karner.
 

Mladi Austrijanac je na skakaonici u Kulmu, jednoj od najvećih na svijetu, pao i 2010. godine i to u kvalifikacijama. Pao je prilikom doskoka na 179 metara, no tada je prošao bez ozljeda.

Svjetsko prvenstvo u letovima održat će se od 15. do 17. siječnja. Zlato u pojedinačnoj konkurenciji brani Nijemac Severin Freund koji je 2014. u češkom Harrachovu slavio skokovima od 203,5 i 191,5 metara. Aktualni svjetski rekorder je Norvežanin Anders Fannemel koji je u veljači prošle godine u norveškom Vikersundu doletio do 251,5 metara. Rekord Kulma drži Severin Freund skokom od 237,5 metara iz 2014.