Šokantni video koji su snimile grupe za zaštitu prava životinja prikazuje nehumano postupanje s pilićima od prvog dana njihovog života

Na snimci se vidi i kako se na tisuće živih pilića baca u kante i vreće ako se procijeni da nisu pogodni za uzgoj. Pilići se zajedno s ljuskama jaja iz kojih su se izlegli šalju na 'obradu, odmah nakon što su rođeni. Iz kutija ih bacaju na pokretne trake, odakle ih radnici nepažljivo prebacuju iz jednog odjeljka u drugi, kao da se ne radi o živim bićima.
 
 
The Unbelievable Life of Baby Chicks

Did you ever wonder what it feels like to be a baby chick in this world?A rare undercover by Animal Equality reveals what the meat industry doesn't want us to see.

Posted by Best Video You Will Ever See on 19. veljače 2016

Zatim ih stroj izbacuje u gajbe kako bi ih se prebrojalo. Oni pilići koji su se kasno izlegli i koji se nisu sasvim oslobodili ljuske budu smrvljeni zajedno s njom. Preživjelim pilićima ubrizgava se cjepivo, a onima koji su slabi otkidaju glave i bacaju ih u otpadni dio u sredini.

Svim pilićima koji prežive sve ove procese ubrizgava se hormon rasta, kako bi na farmama što brže rasli. Tako za 40 dana dostižu željenu veličinu, što može biti problem, jer će neki od njih porasti toliko brzo pa njihove noge neće moći izdržati njihovu težinu i ostat će nepokretni.

Grupa koja stoji iza ovog videa je Animal Equality čije je sjedište u Los Angelesu. Pretpostavlja se da je video nastao u Americi, piše The Sun.