Najmanje 14 turskih ratnih brodova nalazi se na moru, a vlasti s njima ne mogu uspostavi kontakt, piše Times. Vlada strahuje kako bi zapovjednici tih brodova mogli biti pobunjenici koji su odlučili pobjeći u drugu zemlju nakon neuspješnog vojnog udara.

Navodi se i kako turske vlasti ne mogu stupiti u kontakt s admiralom Veyseleom Köseleom, koji je zapovjednik turske mornarice.

Informacija o nestalim brodovima pojavila se samo dan nakon što je CNN Turk objavio kako su najmanje 42 helikoptera turske vojske nestala za vrijeme propalog pokušaja puča u Turskoj.

Podsjetimo, 103 turskih generala i admirala je pritvoreno u okviru istrage o neuspjelu puču, izvijestila je jučer provladina novinska agencija Anadolija dok se nastavljaju čistke u državnim insitucijama.

Po agenciji koja objavljuje detaljnu listu njihovih imena, ti visoki časnici dolaze iz zrakoplovstva, kopnene vojske, mornarice te iz svih dijelova zemlje.

Sumnjiči ih se da su sudjelovali u neuspjelu puču koji se odvijao u noći na subotu i u kojem je poginulo najmanje 290 osoba.