Naziv sve govori – poslovno računalo – i upravo bi ga samo i isključivo za to trebali koristiti. Ponekad je teško znati gdje povući granicu i u pauzama možda imate potrebu provjeriti privatne mailove i slično, ali mi vam donosimo šest stvari koje bi svakako trebali izbjegavati na radnom mjestu.

Ne spremajte privatne dokumente na poslovno računalo

Možda vam se može učiniti kao potpuno bezazlena stvar da svoje misle ili ideje u trenutku zapišete u dokumentu na poslovnom računalu, ali pokušajte to izbjeći. Zapamtite da su svi podaci na vašem poslovnom računalu u vlasništvu tvrtke u kojoj raditi i svi dokumenti mogu legalno biti korišteni u druge svrhe pa tako neka vaša ideja može postati osnova novog proizvoda koji kreira vaša kompanija, piše Elle.hr.

Ne posjećujte web-stranice koje ne biste pokazali nadređenima

Ovo bi trebalo biti potpuno logično. Često se događa da ljudi dobiju otkaz zbog neprimjerenih sadržaja na računalima. U velikim kompanijama često postoji i cijeli tim koji nadgleda sadržaje na poslovnim računalima, stoga se držite isključivo web-stranica koje su vezane uz vaš posao.

Izbjegavajte privatne razgovore

Čak i kada je riječ o online razgovorima unutar tvrtke u kojoj radite. Koristite uredske chatove isključivo za posao, nemojte dopustiti da naiđete na probleme zbog neke banalne šale na račun kolege iz ureda.

Klonite se internetskih trgovina

Dani u uredu mogu postati monotoni i ponekad je teško odoljeti internetskim trgovinama od kojih vas dijeli samo jedan klik miša, ali zapamtite da ste plaćeni za vaš rad i sve što radite na poslovnom računalu mora biti u okviru vaših zaduženja, čak i u vrijeme pauze.

Ne koristite privatni e-mail

Nije uopće ni bitno za što sve koristite privatni e-mail, ali budite oprezni jer nesvjesno možete prenijeti neki virus i na vaše poslovno računalo.

Ne koristite poslovno računalo za traženje drugih poslova

Ovo bi doista trebalo biti samorazumljivo i potraga za drugim poslovima na radnom mjestu, kao i razgovor o nezadovoljstvu sadašnjim poslom trebalo bi potpuno izbjeći.

(www.jabuka.tv)