Henk Ten Cate bio je pomoćnik Franka Rijkaarda u Barceloni u sezoni kada je Lionel Messi odigrao prvu utakmicu u dresu Katalonaca. Nizozemac je u razgovoru za De Telegraaf otkrio da Argentinac neće napustiti katalonski ponos nikad iz jednog razloga.

“Koliko ja znam, problemi u Barceloni su počeli prije dvije godine. Messi je još uvijek u Barceloni jer je obećao Titu Vilanovi (op.a. bivši trener Katalonaca koji je preminuo u travnju 2014. nakon duge bitke s rakom) na samrtnoj postelji da nikad neće napustiti klub”, istaknuo je Ten Cate, a prenosi Goal.hr.

Međutim Nizozemac ističe da bi odlazak Messija bio najbolja stvar za klub.

“Ali mislim da bi njegov odlazak bio u interesu svih. Leo je već dugo u klubu i treba novi izazov. Na njemu se još uvijek može puno zaraditi, a kako će vrijeme odmicati njegova vrijednost će padati.”

“Nisam siguran da će se vratiti na najvišu razinu. Nije normalno da netko bude deset godina na razini na kojem je on bio. To je obično sedam ili osam godina. Da budem iskren, Messi nije bio na najboljoj razini prošle godine, a opet je imao fantastične brojke”, zaključio je Ten Cate./HMS/